Şiddeti önleme ve okul ortamında akran zorbalığını önleme ekibi

18.01.2024 31

TEMEL EĞİTİMDE İYİ ÖRNEKLER

Okulumuzun özel hedefleri arasına da aldığımız şiddeti önleme ve okul ortamında akran zorbalığını önleme çalışmaları kapsamında okulumuzda şiddeti önleme ve iyi davranış sergileme ekibi oluşturulmuştur.Diğer öğrencilere örnek olması ve çatışma durumlarında akran arabulucuğu ile çatışmaları çözmeleri için okulumuzun 4.sınıf öğrencilerinden 9 kişilik bir ekip oluşturulmuştur ve ekibe yapılan bilgilendirme ile rehberlik çalışmaları e-rehberlik sosyal kulüp modülüne işlenmiştir.Öğrencilerimizin sınıf öğretmenleri,rehberlik servisi ile okul idaresinin mutabık olduğu becerileri sergileyebilen öğrenciler bu ekibe dahil edilmiştir.Hem akranlarının sorunlarının çözümüne hem de alt sınıftaki öğrencilere olumlu davranış ve kişisel bakım davranışlarında örnek olmaları için ekibin çalışmarı desteklenmiştir.